Web zprávy

Mňamka z Ostopovic: Řezník vyráběl škvarky a sádlo ve špinavé garáži

„Nelegální výroba probíhala v hygienicky nevyhovujících podmínkách ve velmi znečištěné garáži. Surovina ani výrobky nebyly chráněny před kontaminací z okolního prostředí a byly skladovány v nevhodných obalech. Syrové vepřové hřbetní sádlo bylo uložena na znečištěné kachlové dlažbě v garáži, podloženo pouze igelitem,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček.

V jednom ze strašnických řeznictví odhalili hygienici plesnivé stěny i stovky kilogramů závadného masa. (ilustrační foto)

A že toho nebylo málo. Inspektoři na místě zajistili 30 kg syrového vepřového hřbetního sádla, 50 litrů vyškvařeného vepřového sádla a 25 kilo vepřových škvarků. Provozovatel byl přitom SVS již dříve za obdobnou činnost pokutován.

„Na základě zjištěných skutečností byly veškeré potraviny jako zdravotně závadné na místě znehodnoceny barvou a veterinární inspektoři nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku. Ve správním řízení hrozí provozovateli pokuta až do výše půl milionu korun,“ dodal Vorlíček.



Také přečtěte

Bartoš: Nejsem super nabušený lídr. Dávám prostor schopným

Prezident Zeman překvapivě oznámil, že po volbách pověří vyjednáváním o vládě šéfa strany, která získá …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *