Web zprávy

Panelový byt po rekonstrukci slouží již třetí generaci majitelů

Při rekonstrukci prošla dispozice bytu drobnou úpravou. Původní 3+1 bylo odstraněním příčky mezi kuchyní a obývákem změněno na 3+kk.

Původní úzká kuchyň je nyní součástí hlavního obytného prostoru a interiér působí opticky prostornější. Jídelní stůl plynule rozděluje kuchyňskou a jídelní část interiéru.

Stavební úpravou dále prošla toaleta, která je spojená v jeden prostor s technickou komorou, ve které se původně nacházel kotel. Navíc se sem vešla pračka se sušičkou.

„Dispozice bytu byla od počátku dobře vyřešena i pro požadavky současného bydlení, proto jsme nemuseli byt příliš stavebně upravovat a více jsme se soustředili na nové vybavení povrchů,“ vysvětluje Věra Tomíčková z firmy totostudio, která návrh i realizaci rekonstrukce zajišťovala.

Interiér bytu je po rekonstrukci laděný do jemných krémových nadčasových odstínů. Převládá textura dubu, který se objevuje na vinylové podlaze, interiérových dveřích i části nábytku. Doplňují ho odstíny bílé, slonové kosti a krémové na nábytku.

Neutrální barvy dávají prostor pro použití výraznějších barev na solitérní vybavení, například výrazné modré na jídelních židlích. Zajímavým prvkem je reliéfní obklad v kuchyni.

Interiér bytu je po rekonstrukci laděný do jemných krémových nadčasových odstínů.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Vybavení bytu je v moderním stylu. V kuchyni nechybí kompletní sortiment vestavných spotřebičů. Plynová varná deska je vsazena do výklenku.

V průběhu rekonstrukce se nakonec instalovaly nové sádrokartonové stropy, které zakrývají původní nerovnosti a praskliny mezi panely. To umožnilo použití světelných vestavných LED panelů jak v kuchyni, tak v chodbě. Sádrokartonová kapsa pro nepřímé osvětlení je dále nad sedací soupravou a přechází nad okno, kde jsou umístěny skryté kolejnice pro zastínění.

V bytě jsou na zdech použity různé dekorační techniky. V obývacím pokoji designéři navrhli malbu v kombinaci světle kávových odstínů. V ložnici je použita tapeta s jemným vzorem, v pracovně je instalovaná fototapeta s přírodním motivem lesa.

Opravdu pěkná koupelna

Kompletní změnou prošla koupelna. Původní malá vana byla nahrazena velkým sprchovým koutem na míru.

„Pohráli jsme si s moderním osvětlením a do obkladu vsadili LED pásek pro jemné ambientní světlo,“ říká designér Petr Tomíček.

Přemístěním pračky z prostoru koupelny do nově vzniklého výklenku na toaletě se koupelna uvolnila a bylo zde možné umístit úložné prostory na ručníky a jiné potřeby.

Cílem rekonstrukce bylo obnovit opotřebené materiály v bytě a přizpůsobit ho požadavkům pro současné moderní bydlení. Materiály a dekory byly úmyslně použity nadčasově stylově neutrální.

Slovo designérů

„Návrh interiéru není jen na míru prostoru, ale především na míru zákazníkovi. Tak lze charakterizovat hlavní myšlenku naší firmy, která se zabývá návrhy a realizacemi soukromých i komerčních interiérů. Věnujeme se designu souvisle od roku 2001,” poznamenávají designéři.

Napište nám

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?

Napište nám do redakce na adresu: [email protected]

 

Také přečtěte

Přehledně: Jak na přiznání k dani z nemovitosti

„V případě, kdy je nemovitá věc ve spoluvlastnictví a jeden ze spoluvlastníků si chce přiznat …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *