Web zprávy

Trhovci v Brně prodávali smradlavá jelítka a jitrnice, zajistila je veterinární správa

Inspektoři veterinární správy zjistili, že trhovci u 77 kilogramů prodávané zabíjačky nezajistili skladování masa při řezníkem stanovených 5 °C.

„Navíc jsme u těchto vařených výrobků nabízených na přímém slunci zjistili roztékání tukové složky a maso páchlo,“ řekl mluvčí veteriny Petr Vorlíček.

Tady probíhala výroba škvarků ve velkém.

Inspektoři proto znehodnotili maso barvou a nařídili je spálit v kafilérii. Prodejci teď hrozí v přestupkovém řízení půlmilionová pokuta.



Také přečtěte

Během týdne vznikne analýza zavedení povinných respirátorů, vypracuje ji skupina vedená Rážovou

Skupina vedená hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou během nadcházejícího týdne vypracuje analýzu, zda je v Česku …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *